FAQ

Generelle spørsmål

- Hvilke lovverk og regler er det for denne bransjen?

Hjemmel LOV-1994-08-05-55-§4-1, LOV-2011-06-24-29-§8, LOV-2011-06-24-29-§10

Hjemmel: Fastsatt av Sosial- og helsedepartementet (nå Helse- og omsorgsdepartementet) 6. mai 1998 med hjemmel i lov 5. august 1994 nr. 55 om vern mot smittsomme sykdommer § 4-1 siste ledd jf. første ledd pkt. e) og lov 24. juni 2011 nr. 29 om folkehelsearbeid (folkehelseloven) § 8 andre ledd og § 10 fjerde ledd.

EØS-henvisninger: EØS-avtalen vedlegg X nr. 1 (direktiv 2006/123/EF).

Endringer: Endret ved forskrifter 1 sep 2003 nr. 1111, 12 feb 2004 nr. 404, 17 des 2009 nr. 1721, 5 mars 2012 nr. 202, 5 feb 2018 nr. 159.

Rettelser: 12.02.2018 (merknader § 8, § 9).

EØS henvisninger: EØS-avtalen vedlegg X nr.1 (Direktiv 2006-123/EF) Herunder gjeldende: Helsepersonelloven* Personopplysningsloven* Kvalitetsforskriften* Arbeidsmiljøloven* Internkontrollforskriften* Lov om stråleværn* https://www.mattilsynet.no/kosmetikk/*

 

- Har du aldersgrense?

Hos meg er det folk i alle aldre, men jeg har valgt å sette 16 års aldersgrense på alle mine behandlinger (med unntak av PhiLings microneedling, piercing, microblading og all PMU, hvor aldergrensen er 18år). Kunder under 16/18år må ha med foresatte.

 

- Hva skjer ved sykdom, kurs eller liknende der du er nødt til å flytte på min time?

Jeg prøver så godt jeg kan å tilby deg ny time så snart som mulig - jeg er meget fleksibel og vi finner alltid en løsning.

 

- Hva skjer om jeg som behandler er forsinket til din time?

Jeg sender raskt ut en sms hvis jeg ser at jeg blir mer enn 15-20 minutter forsinket slik at du er forberedt på litt venting. Jeg serverer kaffe, noe godt å bite i og lesestoff mens du venter. Er jeg mer enn 20 minutter forsinket får du 20% rabatt på din behandling og du får selvfølgelig din behandling i sin helhet.

 

- Hva skjer om jeg som kunde er forsinket til min time?

Hvis du er forsinket til timen din blir behandlingstiden forkortet med tilsvarende forsinkelsen, med hensyn til kunden etter deg. Timen blir likevell belastet i sin helhet. Jeg ber deg alltid være i god tid. Førstegangskunder ber vi helst komme 10 minutter før for å rekke å fylle ut kundejournal og evnt. egenerklæring før behandlingen.

 

- Hvor lang tid i forveien bør jeg bestille, endre eller avbestille min(e) time(r)?

I lavsessongen januar-mars og september-oktober får du ofte time samme uken du kontakter meg/bestiller time. I høysessongene april-august og november-desember kan du oppleve både fulle lister og ventelister på opptil tre uker. Dette avhenger også hvilken behandling du ønsker – kortere behandlinger har vi som regel tid til på kort varsel, mens behandlinger som krever lenger tid bør du være tidlig ute med å bestille. Hvis du ønsker å avbestille timen din skal dette skje minst 24 timer før din oppsatte time(tirsdag-lørdag) og minst 48 timer hvis du har time på en mandag. Jeg fakturerer 100% av behandlingssummen for uteblitt time opp til 1500,-. Det er ofte noen som ønsket din time, så det er kjedelig for meg og også for andre kunder som så gjerne skulle hatt din time. Skal du endre din behandling gjelder også 24\48t regelen. Ofte kan du velge andre behandlinger eller legge til behandlinger, men er original behandlingen du har satt opp dyrere og tar lengre tid enn hva du ombestemte deg til, vil jeg kreve betalt for den originale behandlingen.  Dette er fordi blant annet tid allerede er satt av for deg og umulig å fylle på kort varsel.

 

- Hvorfor må jeg ta av sko i ventearealet?

Jeg ønsker at du tar av deg skoene ute i ventearealet. Dette er fordi jeg ønsker å holde behandlingsrommet så rent og sterilt som mulig.

 

- Hvorfor må jeg betale ekstra for å vedlikeholde behandlinger utført hos andre?

Har du fått utført vippeextension et annet sted enn hos oss tar vi 200,- ekstra og forbeholder oss retten på å avgjøre om vi kan vedlikeholde eller om det anbefales å fjerne og starte på ny. Det samme gjelder permanent makeup og microblading - 800,- ekstra for vedlikehold fra annen salong. Dette er for å kvalitetssikre mine behandlinger i forhold til prosedyre og produkter.

 

- Hvordan er reklamasjonsrett hos deg?

Du har rett til å reklamere på de fleste av mine behandlinger om du føler at du ikke fikk det du betalte for eller at det ikke levde opp til forventningene. Reklamasjon på vedlikeholdbehandlinger (vipper,voksing, bryn etc) SKAL skje innen en uke fra behandlingsdato og behandlingen/feilen/mangelen/skaden må ikke være prøvd rettet på selv eller av andre terapeuter, da faller reklamasjonsretten bort. Det er ikke reklamasjon på behandlinger der det er påvist sykdom eller medisinbruk som påvirker behandlingen eller ved feil hjemmebehandling. Når det gjelder PMU og microblading er det ingen reklamasjonsrett på hvoldbarhet, da dette er individuelt.

 

- Hvor lenge er gavekortene gyldige?

Gavekort hos meg er gyldige ett år fra kjøpsdato.

 

- Hvorfor jeg ikke alltid tar telefonen?

Når jeg sitter opptatt i behandling tar jeg desverre ikke telefon av hensyn til kunden som er i behandling. Legg igjen tydelig navn og telefon nummer så ringer jeg deg alltid opp igjen, eller send meg en sms. Det er ofte lettere å nå meg på facebook og mail, da svarer jeg så fort vi har anledning og stortsett hele døgnet.

 

- Har du onlinebooking?

Ja, på hjemmesiden finner du link til onlinebooking og du kan selv finne ledig tid for ønsket behandling.

 

- Kan jeg kjøpe gavekort på nett og i salongen?

Ja, du kan kjøpe elektronisk gavekort å få det tilsendt på epost eller kjøpe det hos meg i salongen

 

- Har du taushetsplikt?

Ja, vår bransje går under helsepersonell loven om behandling av sensitive og personopplysninger. Et hvert brudd på dette sees på som straffbart.

 

- Hvorfor må jeg fylle ut klientskjema\journal\egenerklæring?

For å kunne tilby en så god og trygg behandling som mulig trenger jeg å vite enkelte opplysninger om deg og din helsetilstand og forventninger til behandlingen(e). Dette gjelder samtlige behandlinger hos meg. Formålet er en så effektiv og sikker behandling som mulig for deg som kunde og for meg som terapeut. Opplysningene er konfidensielle og vil bli behandlet deretter.

Det er frivillig å gi fra seg opplysningene og du har rett til å få vite hva slags opplysninger jeg har på deg som kunde. Feilaktige/gale opplysninger kan kreves rettet eller slettet. BeautyLooks, jeg, fraskriver meg alt ansvar ved feilaktige eller ikke opplyste opplysninger på skrivede tidspunkt og kunden har informasjonsplikt om dette endrer seg ved senere anledning. Behandlingen(e) utføres på eget ansvar. Behandlinger som krever egenerklæring i tillegg er ikke frivillig og må utfylles av kunde.

 

- Er produktene du bruker og selger ikke testet på dyr, parfyme, allergivennlige og parabenfrie?

Uten paryme ja, men produktene er ofte tilsatt duft fra naturlige planteessenser. Parabener er ikke noe man trenger å være redd for, det er et konserveringsmiddel slik at produktene ikke blir dårlig med en gang. Det stilles strenge krav til innhold av parabener brukt i kosmetikk. De vanlige og helt ufarlige parabenene brukt i mine produkter er: ethylparaben, methylparaben og propylparaben. Ingen av mine produkter eller ingrediensene er dyretestet. Stort sett alle produktene jeg bruker og selger er allergivennlige, men man kan ikke forsikre seg mot alt. Derfor ønsker jeg at du som kunde fyller ut skjema og opplyser meg om eventuelle allergier, slik at jeg kan unngå å bruke eller selge deg varer som kan føre til en allergisk reaksjon

 

- Hvorfor tar du betalt for for sen avbestilling, flytting eller uteblitt time?

Som i alle andre yrker ønsker jeg også betalt for mine arbeidstimer. Det er meget ubeleilig og veldig lite respektfullt å ikke respektere andres tid. Tiden min er dyrebar, det er sikkert din også.

 

Permanentfarge

 

- Hvor lenge holder formen på brynene?

Jo mer man river et hår ut med roten, jo mer ødelegger du hårsekkene. Det vil si at gjør du det mange nok ganger vil hårveksten bli redusert. Vi anbefaler forming av bryn hver 3-4 uke for optimalt resultat og vi kan også vise deg hvordan du vedlikeholder best mulig hjemme. Hvordan hårene gror er individuelt og avhenger av sykdommer, medisiner, alder, sesong og hårstruktur.

 

- Hvor lenge holder fargen?

Holdbarheten på fargen på brynene er mellom 3-6 uker og på vippene ca 4-8 uker. Dette er igjen individuelt avhengig av «bruk», årstid, alder, hårstruktur, sykdommer og medisinbruk.

 

Vippeløft

- Hva skal man ta hensyn til etter behandling?

De første 24 timene skal du ikke ha vann eller makeup på vippene/øynene. Du ødelegger ikke behandlingen om vippene skulle bli våte – grunnen til at bu burde unngå vann er fordi serumet vi bruker til slutt i behandlingen skal få lov å ligge å virke så lenge som mulig. Du vil også få forklart god etterpleie og et skriv med deg hjem for alt du trenger å ta hensyn til. Det er i midlertid lite hensyn å ta ved vippeløft.

 

- Jeg er allergisk mot øyesminke, kan jeg likevel utføre behandlingen?

Hvis du er usikker på om du reagerer på behandlingen kan vi ta en allergitest på deg 48 timer før behandling. Behandlingen er dog veldig fin for deg med sensitive øyne og som ønsker et naturlig resultat

 

- Hvor lenge sitter vippeløft?

Vippeløften varer i ca 6-8 uker avhengig av hårstruktur, alder, sykdommer og hvor flink du er til å følge vedlikeholdsrådene. De fleste velger å ta en ny begandling ca etter 5 uker.

 

- Er behandlingen skadelig for mine naturlige vipper?

Nei, er behandlingen utført riktig, med kvalitetsprodukter er ikke dette skadelig på dine naturlige vipper. Det er i midlertid anbefalt å benytte pleiende serum for å bevare spenst og god vippehelse mellom behandlingene.

 

 

Permanent makeup og microblading

- Kan noe gå galt?

Valg av feil farge og form er en risiko. Det er derfor viktig at du oppsøker en kvalifisert Permanent Make-up artist som benytter godkjente farger og engangsnåler for optimal hygiene. Du bør også være frisk og bruke lite medisiner, ikke gravid og ammende - prat med din terapeut. Det er også en risiko for infeksjon.  Du bør også kreve å godkjenne et opptegnet resultat før behandlingen begynner.  Du bør også undersøke om behandler og lokalet er godkjent av kommunen, miljørettet helsevern og fylkeslegen.

 

- Hvordan vil resultatet bli?

Fargen vil umiddelbart være ganske sterk uansett teknikk (40-50% forsvinner i løpet av første uken.) Etter dette er det normalt nødvendig med et påfyll etter 3-6 uker. Dette skal være inkludert i prisen. Det kan dessuten oppstå en midlertidig hevelse som normalt forsvinner etter 1 til 2 dager. De første dagene tilføres huden en spesialkrem for å eliminere skorpedannelse. Dessuten bør man ikke utsette huden for sol, parfymerte produkter samt badstu de første dagene etter behandling. Ved pigmentering av lepper bør du ikke røyke, drikke rødvin eller spise mat med sterk farge det første døgnet.

 

- Hvem passer dette for?

Friske mennesker med frisk hud. Passer stortsett alle, men vi ser at : Kvinner og menn i voksen alder som ønsker en enklere hverdag. Behandlingen frisker opp og forsterker et konturløst ytre.

Spesielt godt egnet for de med DÅRLIG / NEDSATT SYN, IDRETTSUTØVERE og alle som sliter i tidsklemma. ALOPECIA – helt eller delvis manglende ansiktshår, inkludert øyebryn og/eller øyevipper

KJEMOTERAPI BRUKERE – delvis eller fullstendig hårløshet, VITILIGO – hudområder som mangler pigment, ALLERGI – som ikke tåler vanlig Make-up.

 

- Hvor lang tid tar behandlingen?

Avhenger av området og tenkikk, men melom 1-2,3 t er normalt.

 

- Er dette sikre behandlinger?

Ja, dersom du oppsøker kvalifisert PMU-artist eller MB artist. PHI og Bio Evolution er dessuten noen av de best dokumenterte merkene i verden og pigmentene er nyteknologiske og biologiske. Fargene vi benytter er EU-godkjente og bransjen har ingen indikasjon på at dette medfører noen som helst risiko.

 

- Er det smertefullt?

Bio Evolution og PHI nåler og teknikk gjør at påføringen av farge går raskere og det oppleves nærmest smertefritt i forhold til mange andre systemer. Det kan for noen oppfattes som ubehagelig. Men generelt sier de fleste at det ikke gjør vondt eller at det var mye mindre vondt enn forventet. Imidlertid anbefaler vi ikke utført PM like før og under menstruasjons-perioden og at visse forhåndsregler tas og at riktig etterbehandling følges. Du vil få godt med bedøvelse hele veien.

 

- Er det permanent eller hvor lenge holder det egentlig?

Tekninsk sett kalles kosmetisk pigmentering permanent, fordi fargen implanteres i dermis (lærhuden) og ikke kan vaskes bort. Allikevel, som med all tatovering, vil fargen svekkes over tid og etterhvert nesten forsvinne. Pigmentene implanteres kun ca 0,5 mm ned i huden, mens tradisjonell kroppstatovering implanteres 2 mm ned og sitter dermed mye lenger / for alltid. For å opprettholde et jevnt resultat, anbefales det å fylle på etter en tid; – på bryn og lepper ofte etter1-2 år – på øyne holder det ofte med hvert fjerde år. De fleste salonger tilbyr ett påfyll til meget redusert pris innen 2 år. Etter 2 år er det ofte full pris. Hvor ofte en klient trenger påfyll avhenger imidlertid av cellefornyelsen i huden. Generelt kan man si at jo eldre man er dess lengre sitter det fordi celledeling går saktere. I tidligere år var pigmentene, utstyr og teknikken annerledes, og man ville oppnå lengre holdbarhet, men at fargen endret seg. Du har sikkert sett noen med røde eller blå\grå bryn?

 

- Hvordan utføres behandlingen?

Permanent Make-up utføres ved hjelp av forskjellige maskiner, nålmoduler, farger og teknikker.

Disse prosedyrene er en prosess, som inkluderer innledende konsultasjon, påføring av bedøvelse, påføring av pigmenter og påfyll\touch up etter 3-6 uker for å justere form, farge og eventuelt fargetetthet for å avslutte behandlingen.

 

-  Hva er permanent makeup?

Permanent Make-up er en form for kosmetisk tatovering.. Teknikken som benyttes til permanent Make-up refereres ofte til som «mikro pigmentering», «mikro pigment-implantasjon», ”countour Make-up”, eller «dermografi». Permanent kosmetisk Make-up teknikk består i å implantere bittesmå pigmenter ca 0,5 mm ned i huden – ned til dermis / lærhuden. Bio Evolution og Phi Colours er allergitestede mineralfarger. Ett påfyll er vanligvis påkrevd etter ca 3-6 uker og er inkludert i prisen. Bio Evolution og PHI spesialdesignede nåler og teknikk gjør behandlingen nærmest smertefri.

 

- Hvordan etterbehandles områdene?

Det er noe kortere helingstid på microblading enn vanlig tatovering, men etterbehandlingen er den samme. Hold det fuktig og smurt, ikke plukk, unngå solarium, sterk sol og ikke benytt deg av kjemiske peelinger eller lignende. Du vil få et før, under og etterbehandlings ark av din terapeut sammen med gode etterbehandlingsprodukter.  Behandlingen anses ikke som ferdig før etter 3-6 uker og etter en touch up time. Samme etterbehandling kreves etter touch up.

 

- Hvilket utstyr blir brukt?

Sterile ISO sertifiserte nålemoduler og sterile forpakninger av engangsutstyr. Hvilke nålemoduler og teknikk som blir benyttet avhenger av hudtype, teknikk og ønsket resultat.Jeg bruker farger fra PHI og eller godkjente produkter som hører med i behandlingen. Det blir brukt nøyaktige måleapparater og teknikker.

 

- Kan jeg ta microblading eller pmu over gammel pmu eller microblading?

Ja, men prat med meg på forhånd. Det er ikke alt som kan korrigeres, spesielt hvis tatoveringen du allerede har er veldig mørk, dyp eller lagt utenfor din naturlige form. Jeg vil i noen tilfeller anbefale PhiRemoval først.

 

- Kan jeg velge farge og form selv?

I samråd med terapeuten velger vi farge og form. Hvert ansikt har en bestemt form og et gyllent snitt om hvor brynene bør plasseres. Avviker ønskene dine veldig fra dette er ikke dette behandlingene for deg. Terapeuten har lang utdannelse og erfaring til å utføre behandlingen og vil komme med tips og råd. I samråd med deg finner vi ut hvilken permanent makeup teknikk som passer deg best ift. farge og form. Det er skjeldent opp til kunden å velge farge, dette fordi kunden ofte inne vet hvordan fargen faktisk vil se ut under huden etter tid.

 

CRC Removal

- Er behandlingen smertefull?

Behandlingen vil oppleves på lik måte som ved tatovering og permanent makeup. Du vil få godt med bedøvelse hvis det er behov på de mest sensistive områdene. Noen syns det er vondt, andre syns det er ubehagelig og noen syns det er helt ok.

 

 

- Hvor lang tid tar en behandling?

Hvor lang tid en behandling tar avhenger av størrelsen av området du vil ha fjernet din tatovering\pmu\mb, gjennomsnittlig setter jeg av 1t på første konsultasjon og 30-45min på oppfølgningstimer.

 

 

- Hvilke tatoveringer kan du fjerne?

Jeg kan fjerne alle typer tatoveringer både på kropp og i ansikt. Det er lettere å fjerne permanent makeup enn kroppstatoveringer pga. hudstrukturen og permanent makeup regnes som micropigmentering, i motsetning til kroppstatovering som er en mye dypere penetrasjon i huden. Noen pmu\tatoveringer er vanskeligere å fjerne enn andre. Hvis det er mye farger, er tatovert dypt, inneholder jerndioksider osv, kan prosessen kreve flere behandlinger. De letteste pmu\tatoveringer å fjerne er de som ikke er for gamle og som ikke har endret seg i farge.

 

 

- Hvordan fjernes tatovering\pmu?

Jeg benytter både manuell og maskin teknikk. Det kommer an på området som skal arbeides på. Det blir benyttet i hovedsak samme nålemoduler og utstyr som ved pmu behandlinger. Jeg bruker et enzym for "drar" fargen opp i huden og ut.

 

 

- Hvilken etterbehandling kreves?

Det er omtrent samme etterbehandling av området ved fjerning som ved tatovering\pmu. Behandle det som et sår og vis forsiktighet med sol, kulde, trening, offentlige bad, sterke renseprodukter, kremer osv. Tenk hygiene. Du får også etterbehandlingsprodukter av meg.

 

 

- Hvor mange timer kreves det for å fjerne en tatovering\pmu?

Hvor mange behandlinger avhenger av hva vi starter med, det kommer altså helt an på området og hvordan type tatovering\pmu det er. Det må gå minst 3 uker mellom hver behandling.

 

 

- Kan noe gå galt?

Det er  viktig at du oppsøker en kvalifisert Removal artist som benytter godkjente fjerningspreparater og engangsnåler for optimal hygiene. Du bør også være frisk og bruke lite medisiner, ikke gravid og ammende - prat med din terapeut. Det er også en risiko for infeksjon.  Du bør også undersøke om behandler og lokalet er godkjent av kommunen, miljørettet helsevern og fylkeslegen.

 

 

- Når kan jeg ta ny pmu\tatovering\microblading?

2-3 måneder etter fjerningsbehandlingen er over kan du ta ny tatovering\pmu på det behandlede området.

 

 

- Kan man fjerne både hele og deler av en tatovering\pmu?

- Ja, du kan fjerne hele eller deler - spør meg om råd

 

 

- Hvilket utstyr blir benyttet?

Jeg benytter kun sterilt ISO sertifisert engamgsutstyr. Det er samme nålemoduler som ved tatovering\PMU

 

 

- Hvem passer denne behandlingen for?

- Alle som har uønsket, mislykket, ujevn eller bare en tatovering\pmu du ikke liker.

 

 

- Skal jeg velge CRC Removal eller laser?

Spør meg, så kan jeg anbefale laser eller CRC Removal. I noen tilfeller ville jeg heller anbefalt laser. Dette gjelder i midlertid veldig store eller dype tatoveringer. Laser kapsler fargen og bringer fargen inn i ditt lymfesystem i motsetning til CRC Removal som tvinger fargen ut. Laser kan i mange tilfeller gi permanente skader på hårsekker, arr og brannsår. CRC Removal er en tryggere og sikrere måte. På lik linje er både CRC Removal og laser like effektivt og krever omtrent like mange behandlinger. Laser er dog mye dyrerepg større risiko for arr.

 

Piercing

- Hvorfor er det lurt å sette hull i ørene i en tidlig alder?

Det er lurt å sette hull i ørene på barn tidlig i forhold til ørets utvikling og nerver. Det er IKKE noe som tyder på farer forbundet med å ta hull i ørene ved tidlig alder og jeg mener dette er opp til hver enkelt å bestemme. Smykkene jeg benytter er ikke allergifremkallende og er av kirurgisk titan eller plast, noe som gjør systemet jeg bruker til det beste på markedet, Blomdahl system.

 

- Er det aldersgrense?

Ja, jeg setter ikke hull i ørene på barn under 2 år. Jeg setter heller ikke piercing i øre eller nese på personer under 18 år uten foresattes samtykke.

 

- Hvorfor skal jeg velge allergivennlige smykker?

Hverdagssmykker sier noe om personligheten din. Det er aldri for lite, aldri for mye og er aldri i veien. Har du tenkt på om huden din liker smykkene dine? Huden beskytter kroppen mot ytre påkjenninger, det er derfor viktig å velge smykker som er allergivennlige. Nikkelallergi er det mest vanlige, og det må man desverre leve med, det er derfor viktig å velge smykker med omhu for å forebygge eventuelle reaksjoner og allergier.

 

- Kan jeg ta flere hull samtidig?

Ja, men det er ikke anbefalt å ta flere hull samtidig ved siden av hverandre grunnet større infeksjonsfare. På mindre barn setter vi alltid «dobbelthull» – Dvs. vi setter hull i begge ører samtidig.

 

- Setter du hull i helix?

Ja, jeg setter hull i øvre, midtre og nedre helix, men unngår mellomøret der ansiktsnerven er.

 

- Er det smertefullt?

Ja og nei. Mennesker opplever smerte forskjellig. Ikke alle syns det er vondt, og noen syntes det er litt ubehagelig. Det er en kortvarig smerte og behandlingen går raskt. Det kan være en ide å forberede små barn på at det kan være litt ubehagelig, men jeg prøver å gjøre opplevelsen så flott som mulig.

 

Hårfjerning med voks

- Er det spesielle hensyn jeg bør ta før en voksbehandling?

Ja, du bør komme nydusjet. Du trenger ikke komme rett fra dusjen, men for meg er hygiene viktig. Det er fint at du er ren når jeg utfører voks behandlingen slik at produktene får full effekt, at vi unngår smittefare og med tanke på meg terapeut som jobber så tett på deg som kunde.

Jeg ser helst at du unngår kremer/oljer etc fordi voksen fester seg ikke grunnet fettstoffene i kremen/oljen. Unngå derfor å smøre deg eller bruk deodorant samme dagen som du skal vokse.

 

- Er voksing både for kvinner og menn?

Jeg vokser både kvinner og menn i alle aldre. Intimvoksing\brasiliansk er kun for kvinner

 

-Hvordan unngår jeg nupper og inngrodde hår?

For å unngå nupper og inngrodde hår er det viktig å la det voksede området være i fred den første dagen. Pass på hygienen og ikke bruk for stramt tøy. Ikke berør huden med skittene fingre, unngå også kremer med mye parfyme i. Bruk også gjerne en parfrymefri peeling dagen etter på det voksede området og fortsett med peeling ca 2-3 ganger i uken. Du kan også få kjøpt ulike preparater som hindrer hårvekst, hindrer inngrodde hår og nupper hos meg. Skulle de oppstå inngrodde hår, ikke plukk på det, la en profesjonell hjelpe deg. Jeg har også en «roll on» for salg som hindrer forekomsten av inngrodde hår.

 

- Er behandlingen smertefull?

Smerteterskelen er ulik fra person til person. Noen syns ikke voksing er vondt i det hele tatt, mens andre syns det er veldig ubehagelig. Områder som overleppe, armhule og bikinikant/intimvoksing er ekstra sensitive og kan oppleves som verre å vokse enn andre steder.

 

- Hvor lenge varer det?

Hårveksten er ulik fra person til person. Ved regelmessig voksing vil hårsekkene svekkes og det vil ta lengre tid før hårene gror ut igjen. Hårene følger sin egen vesktfase og det anbefales på de fleste kroppsområder å vokse hver 3-6 uke. Hårvekst kan også endres ved årstider, sykdom, medisinbruk, alder, gener og lignende.

 

Vippeextensions

- Blir mine egne vipper skadet?

Her er svaret nei, men de kan bli slitte. Dine naturlige vippe hår har en vekst syklus på ca 2-4 uker. Dette vil si at kunstvippene vil falle av med dine naturlige vipper. De nye vippene som gror ut er sunne og friske. Hvis du velger å fjerne kunstvippene vil du se at de er litt slitt, men de skiftes stadig ut med nye, friske vipper. Hvis du imidlertid ikke har gått til en profesjonell vippeteknikker kan feil tykkelse og lengde, napping/klipping av vippehår, feil mengde lim og lignende føre til permanente skader på øyet og øyevippene.

 

- Kan jeg farge vippene mine før påsetting av extension?

Det er ikke å anbefale farging rett før påsetting av extentions fordi permanentfargen inneholder oljer. Olje gjør at limet ikke fester like godt. Det er heller ikke mulig å se dine naturlige vipper side limet er sort og rammer inn alle de naturlige vippene. Det er heller ikke mulig å farge vippene ved etterfyll/vedlikehold.

 

- Kan jeg fjerne alle vippeextensionene og sette nytt igjen samme dagen?

Nei, jeg anbefaler en ukes mellomrom mellom fjerning og helt nye vipper. Dette er fordi limfjerneren danner et fettlag rundt dine naturlige vipper som vil gjøre at limet ikke fester like godt.

 

- Tåler vippeextension å bli våte?

Her er svaret JA, limet er herdet idet du forlater din vippeteknikker. Du skal også rengjøre vippene daglig med rens spesial tilpasset for vippeextension.

 

- Kan jeg bruke maskara på vippeextension?

I teorien ja. Når man har vippeextentions skal det ikke være nødvendig med mascara siden du vil få fyldige og mørke vipper. Noen vil likevell føle det nødvendig å bruke litt maskara når extentionene har begynt å falle av og det begynner å se litt tynt ut. Det er imidlertid viktig at det bare blir brukt en vannbasert maskara. Vannfast maskara eller noen form for oljebasert maskara/øyemakeup vil løse opp limet å forkorte levetiden på extensionene. Invester i en mascara som er laget for øyenvippe extension – dette får du kjøpt hos meg. Det er også viktig å kun bruke maskaraen på «tuppen» av vippene og ikke innerst ved røttene hvor limet er. Bruk kun oljefri makeup remover for å vaske av maskara og annen øyesminke. En oljebasert remover vil føre til at bindingene i limet svekkes og extensionene vil falle av raskere.

Jeg har både mascara, eyelinere, serum og makeup remover til salg som er tilpasset vippeextension.

 

- Hvordan opprettholder jeg standaren på vippeextension?

Jeg anbefaler påfyll hver 2-4 uke. Dine naturlige vipper skiftes ut hver 45 – 90 dag på grunn av naturlig vekstsyklus. Andre faktorer som eksponering av oljebaserte produkter, alder, sesong, hormonelle tilstander, sykdommer og medisiner eller uforsiktighet kan forkorte levetiden på extensionet. Normalt sett mister man 3-5 vipper pr. øye pr. dag. Påfyll er nødvendig slik at det ser fyldige og flotte ut til en hver tid. Påfyll tar i gjennomsnittet 30-60 minutter. Du bør også daglig rense dine vipper med vippeshampoo\rens for å fjerne naturlige fettstoffer, skitt og smuss.

 

- Hvor lenge sitter vippeextension?

Når du har tatt vare på vippene på riktig måte vil øyenvippe extension vare lenger. Naturlig vekst syklus på øyevippene er ca 45 til 90 dager. Noen extensions holder i to måneder, men da vil det selvsagt være en god del ettervekst og mangler som ofte resulterer i et nytt sett. En touch up kreves hver 2-4 uke. Erfaringsmessig variere dette basert på daglige aktiviteter, styrken i dine naturlige vipper, medisin bruk, sykdommer, alder, årstid, graviditet, amming ol.

 

- Hvor lang tid tar det å sette på vippeextension?

Tiden det tar for øyenvippe extension er normalt  1,5 til 2,5 timer for nytt sett hos en erfaren vippeteknikker avhengig av teknikk og utgangspunktet. Påfyll\vedlikehold tar fra 30min til 1time.

 

- Gjør behandlingen vondt?

Nei. Du vil ligge komfortabelt på en behandlingsbenk med øynene lukket. Mange kunder sovner også under behandlingen.

 

- Hvordan vil vippeextension se ut og føles?

Når det er påsatt riktig ser de og føles de helt naturlige ut, bare mye fyldigere og lengre enn dine egne. Vippene skal også være tilpasset ønske, helsen til dine naturlige vipper, stil og øyefasong. Hvordan vippeextension ser ut vil være individuelt og skal føles helt naturlig å ha på.

 

- Hva er vippeextension?

Vippeextensions er en populær behandling med produkter som forlenger og fortykker utseendet på dine naturlige vipper. Hårstråene er laget av syntetisk silke som er buet for å gjenskape et naturlig utseende. Vippeextensions er perfekt for å slippe å bruke noe særlig makeup, for spesielle anledninger eller bare for å fremheve øyne i hverdagen. Det finnes et mangfold av tykkelser, lengder, bøy\curves og kan tilpasses hvert enkelt øye med ulike teknikker med hensyn til helsen på dine naturlige vipper. Kunst vippene er av fineste kvalitet som limes med kirurgisk og spesialtilpasset lim til ett og ett naturlig øyenvippehår med klassisk eller volume teknikk. På en full extension festes ca 70 til 100 syntetiske øyenvipper til hvert øye.

 

- Hva er volume vippeextension?

Ved bruk av ultra lette syntetiske vipper som er 0.07, 0,06, 0,05 og 0,03 millimeter tykke vil man kunne feste flere syntetiske vippehår i vifteform på de naturlige vippene uten at det ble for tungt. Disse viftene må ALDRI sammenlignes med punktvipper da punktvipper er laget ferdig (ofte med en knute ved roten) som en vifte på forhånd, mens denne teknikken er 100% rent håndarbeid skapt i øyeblikket hvor arbeidet utføres. Om du ønsker en fyldig og mørk look eller en helt naturlig effekt kan du få akkurat det du ønsker med denne teknikken. Volumevipper kan lett misforstås i å være veldig dramatisk, men det avhenger av teknikken – og volume er teknikken som blir mest brukt på markedet i dag. Mange kaller dette 3D vipper – Vi kaller dette på fagspråket volumevipper. En kan legge volume vipper i 2D,3D,4D osv som betegner antall kunst vipper i fane pr. natur vipp. Megavolume er ofte 7D+ vipper og vil mye mer fylde og et kunstig utsende.

 

- Hva er klassiske og mix vippeextension?

Klassiske vipper er ett og ett hårstå av fineste kvalitet som limes med kirurgisk og spesialtilpasset lim til ett og ett naturlig øyenvippehår. På en full extension festes ca 70 til 100 syntetiske øyenvipper til hvert øye. Om du ønsker mascaraeffekt og kostant perfekte vipper er dette behandlingen for deg. Ønskes en litt mer fyldig effekt kan en bruke noen volume faner (2D,3D,4D osv) i tillegg til klassiske vipper for å skape den effekten en ønsker. I klassisk vippeteknikk brukes vipper i tykkelse 0,07, 0,10, 0,12, 0,15 for best og sunnest resultat for dine naturlige vipper.

 

- Hvordan velge vipper til meg?

Jeg er ikke bare opptatt av at det skal se pent ut, jeg er opptatt av «helsen» på dine naturlige vipper. Jeg tar derfor alltid en vurdering på hver enkelt kundes vipper for å se hva de vil tåle av lengde, tykkelse og mengde. Om jeg mener at vippene dine ikke kan bære en bestemt lengde/tykkelse/mengde vil jeg gi beskjed om dette. Overdrevent bruk kan skade vippene dine på sikt og jeg ber om at du stoler på at jeg ønsker det beste for deg og dine vipper, samt. prøver å ivareta dine ønsker.

 

PhiLings microneedling & Stayve BB Glow

- Er behandlingen smertefull?

Noen kan oppleve lett ubehag. Du vil få tilstrekkelig med bedøvelse under behandlingen. Noen områder er mer sensitive enn andre.

 

 

- Hvor mange behandlinger kreves for å se resultater?

Du vil se resultater allerede etter en behandling. Jeg anbefaler å følge opp med en "kur"\ pakkeløsning for optimalt og langvarig resultat.

 

 

- Hvilke områder kan behandles?

Ansikt, overleppe, sinnarynke, øyne, panne, hals, bryst, arr, strekkmerker og pigmenteringer.

 

 

- Hvilken etterbehandling kreves?

Alle effektive behandlinger krever god etterpleie. Du vil få etterbehandlingsprodukter av meg og evnt. kjøpe med deg i større forpakninger. Behandle det som et sår og vis forsiktighet med sol, kulde, trening, offentlige bad, sterke renseprodukter, kremer osv. Tenk hygiene.

 

 

- Hvem kan utføre disse behandlingene?

Alle med frisk hud og som går på lite medisiner og ikke har spesielle sykdommer\hensyn å ta. (ikke gravide og ammende)

 

 

- Hvilket utstyr og produkter blir benyttet?

Det blir benyttet spesialdesignede nålemoduler for området som skal behandles. Disse er sterile og ISO sertifiserte. Det blir kun benyttet engangsforpakninger og utstyr. Produktene er spesialtilpasset de ulike områdene og tilstanene som skal behandles.